Monday, September 25, 2023
HomeNorwayNorway NewsPGS og TGS vil hente inn milliardbeløp

PGS og TGS vil hente inn milliardbeløp

Både PGS og TGS vurderer å hente inn friske penger etter nyheten om en sammenslåing av de to selskapene.

Illustrasjonsfoto av et PGS-skip. Foto: PGSPublisert:

For mindre enn 2 timer siden

Oppdatert nå nettopp

Kopier lenkeKopier lenkeDel på FacebookDel på FacebookDel med e-postDel med e-post

De Oslo Børs-noterte seismikkselskapene PGS og TGS, som tidligere mandag meldte at de planlegger å slå seg sammen, varsler hver for seg om mulige pengeinnhentinger gjennom rettede emisjoner.rettede emisjoner.en emisjon er en kapitalutvidelse ved utstedelse av nye aksjer. Ved rettede emisjoner er det kun utvalgte investorer som får tilbud om å kjøpe aksjer.

Førstnevnte vurderer å hente inn opptil 465 millioner kroner, mens sistnevnte vurderer å hente inn opptil en milliard kroner. Summen er basert på mandagens sluttkurs for hver av selskapene.

PGS vurderer utstedelse av opptil 45,76 millioner nye aksjer, mens TGS vurderer å utstede ytterligere inntil 6,25 millioner nye aksjer.

Antallet nye aksjer og aksjekursen som vil benyttes i emisjonene skal bestemmes av styrene i selskapene etter en såkalt akselerert bokbyggingsprosess, fremgår det. Den startet opp i ettermiddag klokken 16.30 og forventes å bli avsluttet innen 08.00 tirsdag.

«Nettoprovenyet vil bli brukt til å øke likviditeten og muliggjøre et finansielt robust sammenslått selskap etter den foreslåtte sammenslåingen med TGS, beskytte selskapet mot markedssvingninger før gjennomføringen av fusjonen, og opprettholde symmetri med TGS», forklarer PGS i børsmeldingen.

Les også

TGS og PGS vil slå seg sammen: – Blir størst i verden

Øyner endelig avtale i høst

Selskapene skrev i en børsmelding mandag morgen at de forventer å ha signert en endelig sammenslåingsavtale i oktober 2023, og at transaksjonen vil være gjennomført i første halvdel av 2024.

Det sammenslåtte selskapet vil ha en markedsverdi på rundt 2,616 milliarder dollar og en gjeld på 649 millioner dollar.

Transaksjonen verdsetter PGS til 9,3 milliarder kroner, eller 10,073 kroner per aksje. Dette er en premie på 20,7 prosent sammenlignet med stengingskursen fredag 15. september.

Børshopp i forkant

Slik endte børsdagen for selskapene:

PGS-aksjen steg 21,05 prosentTGS-aksjen steg 8,68 prosent

Etter gjennomføringen av transaksjonen vil TGS- og PGS-aksjeeiere eie omtrent to tredjedeler og en tredjedel av det sammenslåtte selskapet, henholdsvis, basert på aksjekapitalen til hver av selskapene per 15. september 2023.

– Dette er veldig spennende. Dette blir det totalt største og dominerende seismikkselskapet i verden, sa John Olaisen, analysesjef i ABG Sundal Collier til E24.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments